Gratis föreläsning i samband med Förintelsens minnesdag

Byrån mot diskriminering i Östergötland är en ideell organisation som arbetar för mänskliga rättigheter och mot diskriminering på lokal och regional nivå. I Byråns arbete ingår att erbjuda gratis rådgivning och stöd till personer som blivit utsatta för diskriminering. Byrån arbetar även förebyggande och främjande genom arrangemang och opinionsbildning, samt genom att erbjuda föreläsningar och utbildningar till bland annat företag, fackförbund, kommuner och skolor.

Hur efterlevs mänskliga rättigheter i praktiken? Hur tar sig rasism och diskriminering uttryck i människors vardag och vad kan vi göra för att motverka de processer som leder fram till rasism?

Förintelsen under andra världskriget är det yttersta beviset för vad diskriminering kan leda till. Världen får aldrig glömma eller tillåta att Förintelsen upprepas.

Byrån vänder sig nu till er skola för att erbjuda era gymnasieelever möjligheten till en föreläsning om Rasism då och nu, i samband med Förintelsens minnesdag. Erbjudandet gäller under vecka 4, 5 och 6. För att föreläsningen ska kunna hållas behöver eleverna ha förkunskap om Förintelsen.

Erbjudandet går ut till flertalet skolor i länet så återkom gärna så snart som möjligt för att vara garanterade att Byrån ska ha möjlighet att komma till er skola och utbilda!

Välkommen att kontakta Byrån på info@diskriminering.se eller ring 011-10 71 32 för att boka föreläsningen till din skola!

BYRÅN MOT DISKRIMINERING I ÖSTERGÖTLAND

Torsgränd 15, 603 63 Norrköping

info@diskriminering.se

011-10 71 31

www.diskriminering.se