Byrån mot diskriminering i Östergötland söker praktikanter till hösten 2022

Byrån mot diskriminering i Östergötland (Byrån) är en ideell organisation som arbetar med mänskliga rättigheter och antidiskriminering. Vi arbetar utifrån den gällande diskrimineringslagstiftningen. Byrån har sitt kontor i Norrköping, men har hela Östergötland som sitt upptagningsområde. Två dagar i veckan finns vi tillgängliga även i Linköping där vi har ett kontor genom ett samarbete med Linköpings kommun. På Byrån arbetar ekonomiansvarig, jurister, kommunikatör, utbildare, samt projektledare.

Byrån arbetar utifrån olika metoder mot diskriminering. En del är vår juridiska verksamhet, där personer som upplever sig utsatta för diskriminering kan få gratis juridiskt stöd från Byråns jurister. Det kan vara i form av utredning, rättslig rådgivning, medling och stöd, samt hjälp med att förmedlas vidare till rätt instans om inte Byrån är det. En annan del är utbildning och opinionsbildning. Byrån föreläser och utbildar bland annat skolor, fackförbund, organisationer, företag och kommuner i antidiskriminering, rasism, normkritik och rekrytering m.m. Vi anordnar även seminarier och arrangemang såsom Dagen mot diskriminering, och uppmärksammar viktiga minnesdagar, till exempel Förintelsens minnesdag och deltar vid arrangemang som Norrköping Pride.

Byrån söker ständigt efter utveckling och vill få in nya erfarenheter och kunskaper, samtidigt som vi vill nå ut till fler och sprida våra kunskaper vidare. Därför söker vi nu en juristpraktikant till Byråns verksamhet för hösten 2022.

Om uppdraget
Som praktikant på Byrån kommer du att vara en del av det dagliga arbetet på vårt kontor och i vår utåtriktade verksamhet. Vi erbjuder dig en intressant och utvecklande praktik där du får handledning och meriterande erfarenhet av att främja mänskliga rättigheter och motverka diskriminering.

I uppdraget ingår:

  • arbeta med ärendehantering och utredning av anmälda fall av diskriminering.
  • hålla kortare föreläsningar och informera om Byrån mot diskriminerings verksamhet i skolor.

Möjlighet finns även att utforma egna idéer och metoder inom ramen för Byråns verksamhet.

Vi söker
–      en praktikant som har en juridisk utbildning
–      har ett stort engagemang för mänskliga rättigheter

Det är meriterande om du har:
–      erfarenhet av att arbeta ideellt
–      erfarenhet av att arbeta självständigt
–      erfarenhet av/kunskap om att arbeta normkritiskt

Uppdragets omfattning
Praktiken avser företrädesvis en heltidspraktik under hela hösten 2022.
Då praktik på Byrån är obetald behöver du som praktikant ha någon annan form av finansiering under praktikperioden.

Ansökan
Ansökan skickas till: info@diskriminering.se
Telefonnummer: 011-10 71 31

Ansökan skickas senast den 24 juni 2022. Intervjuer genomförs löpande så platsen kan komma att tillsättas före sista ansökningsdagen.
Har du några frågor kring praktiken, verksamheten eller annat är du välkommen att kontakta oss på Byrån.

Varmt välkommen med din ansökan!