Dagen mot diskrimering Norrköping

Byrån mot diskriminering i Östergötland anordnar årligen Dagen mot diskriminering där vi genom olika teman lyfter frågor om diskriminering och mänskliga rättigheter.

I år arrangerar Byrån Dagen mot diskriminering i Linköping och Norrköping, med två olika upplägg. Klicka på länkarna nedan för mer information om respektive dag:

Linköping 16 oktober, kl. 13 – 16:30: Föreläsning och workshop
Schema för dagen och anmälan via: https://magnetevent.se/Event/dagen-mot-diskriminering-i-linkoping-29164/

Norrköping 23 oktober, kl. 9 – 12:30: Föreläsning och panelsamtal

Schema för dagen och anmälan via: https://magnetevent.se/Event/dagen-mot-diskriminering-i-norrkoping-29145/

I år kommer vi att belysa diskriminering inom vården med fokus på bemötande. I de diskrimineringsärenden som kommer in till Byrån har vi sett att anmälningar inom hälso- och sjukvården ofta handlar om upplevelser av att bli sämre bemött än andra. När mötet med vården upplevs som besvärligt beror det sällan på att patienten utsatts för medveten diskriminering. Det beror istället ofta på omedvetna faktorer som resulterar i en diskriminerande handling.

Mot denna bakgrund vill vi lyfta hur diskriminering inom vården kan se ut samt hur vårdgivare genom ett normkritiskt bemötande kan förebygga diskriminering.

Dagen mot diskriminering är kostnadsfritt, men med anmälningsplikt pga. begränsat antal platser. Välkomna att anmäla er till Dagen mot diskriminering 2019 och sprid gärna i ert kontaktnät!

Just nu på agendan

Inga event hittades.