Praktik

Här nedan kan du se om vi har några praktikplatser att erbjuda. Håll även utkik på våra sociala medier efter information om när vi söker nya praktikanter.

Lediga praktikplatser

Byrån mot diskriminering i Östergötland söker praktikanter till våren 2021

Byrån arbetar utifrån olika metoder mot diskriminering. En del är vår juridiska verksamhet, där personer...

011-10 71 31

info@diskriminering.se

Ansök senast: 30/11/2020

Hur är det att vara praktikant på Byrån?

Vår tidigare juristpraktikant Karl Stolpstedt berättar

Karl Stolpstedt praktiserade på Byrån under våren 2020

Sarmad Goria, tidgare praktikant med samhällsvetenskaplig bakgrund berättar

Hej allesammans, mitt namn är Sarmad Goria och gör just nu min praktik vid Byrån Mot Diskriminering i Östergötland. Praktiken är en del av mina studier vid masterprogrammet vid Linköpings universitet. 

Mina arbetsuppgifter vid byrån omfattar ett antal, byrån driver en volontärverksamhet där jag har fått möjligheten att föreläsa om ämnet diskriminering ute på skolor, organisationer och företag. Inom byråns volontärverksamhet har jag även fått chansen att marknadsföra byrån vid specifika evenemang, rekrytera nya volontärer till byråns volontärverksamhet samt utbilda nya volontärer.

Under min praktikperiod har jag även fått chansen att ansvara över två självständiga projekt, ett projekt där jag har fått chansen att bistå verksamhetens projekt kring FN:s barnkonvention, med fokus på att skapa, utforma och genomföra föreläsningar riktade till barn/ungdomar kring barnkonventionen och diskrimineringslagen.

Jag har även fått chansen att bistå verksamhetens projekt ”Koll på jobbet”. Projektet syftar till att ungdomar på yrkesförberedande gymnasieprogram i Östergötland erhåller användbara kunskaper och verktyg för att bättre kunna tillvarata sina rättigheter i arbetslivet och hantera frågor som rör diskriminering. Jag har fått möjligheten att framta en rapport för att analysera hur “Koll På Jobbet” samverkar med FN:s globala mål.

Jag rekommenderar Byrån Mot Diskriminering i Östergötland, det är en superbra arbetsplats med god arbetsmiljö och härliga kollegor.

Sarmad Goria praktiserade på Byrån under våren 2020

Läs vidare

  • Om oss

Om Byrån

  • Om oss

Värdegrund

  • Om oss

Historia

  • Om oss

Jobba hos oss

  • Om oss

Organisation

  • Om oss

Stadgar

  • Om oss

Verksamhetsberättelser

  • Om oss

Personuppgiftspolicy

Relaterat innehåll

Engagera dig

Som medlem eller volontär för Byrån mot diskriminering stödjer du arbetet för mänskliga rättigheter och mot diskriminering.

Lär dig mer

En stor del av vår verksamhet utgörs av information och utbildning till skolor, fackförbund, företag och organisationer.