Dagen mot diskriminering 2022 i Norrköping! Årsrik i arbetslivet

Byrån mot diskriminering i Östergötland arrangerar årligen Dagen mot diskriminering. I år vill vi fokusera på diskriminering mot äldre personer i arbetslivet.

Diskriminering mot äldre i arbetslivet är ett utbrett problem. En forskningsrapport från Uppsala universitet och Linnéuniversitetet visar att redan i 40-årsåldern minskar chanserna att gå vidare i en rekryteringsprocess. Vid 65 års ålder är sannolikheten att bli kontaktad av en arbetsgivare nästan obefintlig. Diskriminering på grund av hög ålder förekommer även när det gäller kompetensutveckling eller möjligheter att avancera i karriären. Denna diskriminering sker trots att alla arbetsgivare måste aktivt arbeta för att främja lika rättigheter och möjligheter oavsett ålder i arbetslivet.
Under Dagen mot diskriminering kommer vi därför uppmärksamma detta problem genom:

  • En föreläsning om ålderism med Barbro Westerholm.
  • En workshop med träning i att hitta risker för åldersdiskriminering på arbetsplatsen.


Vi bjuder in dig som arbetar inom HR, är arbetsgivare eller bara är intresserad av årets tema till en förmiddag med kompetensutveckling genom fakta, inspiration och övningar. Du kommer att

  • Få syn på diskriminering mot äldre personer på arbetsplatsen.
  • Råd för arbetsmiljöarbete och aktiva åtgärder där äldre personers behov finns med.

Redan nu kan du boka din plats via: https://forms.gle/UoNLfxW5AM9yCWKy5
Vi bjuder på lunch och fika.

Obs! Dagen mot diskriminering är kostnadsfritt, men med anmälningsplikt pga. begränsat antal platser. Välkomna att anmäla er till Dagen mot diskriminering 2022!

 

Just nu på agendan

Inga event hittades.