Dagen mot rasism: Minoritetsstress

Internationella dagen mot rasism 2021. I samarbete med Sensus Norrköping anordnar Byrån mot diskriminering en frukostföreläsning för att uppmärksamma den internationella dagen mot rasism. Föreläsningen handlar om minoritetsstress och hålls av Sara Sjölander från Flickaplattformen!

Minoritetsstress med Sara Sjölander

Anmälningslänken har du här.

Sara Sjölander bor i Stockholm, är genusvetare med inriktning på intersektionella och postkoloniala perspektiv, och projektledare för medlemsföreningen Flickaplattformen. Hon skall prata om minoritetsstress som begrepp, dels dess teoretiska bakgrund, men också hur det används inom antirasistiska och HBTQ+ rörelser, för att synliggöra och sätta ord på hur det är att leva i marginalisering.

Flickaplattformen är en medlemsförening för föreningar och organisationer som arbetar för, med, eller drivs av flickor, unga icke-binära och unga transpersoner. Vi är ett nätverk, vi skapar plattformar för unga att komma till tals, vi stöttar med kompetensutveckling och vi bedriver kampanjer och opinionsbildning ihop. Tillsammans är vi starkare. Följ oss på @flickaplattformen.

 

 

Just nu på agendan

Inga event hittades.