PRIDE: Ta matchen för en inkluderande idrott!

Byrån mot diskriminering bjuder i samband med Linköping Pride och Eastpride in till en kostnadsfri, digital workshop. Vår workshop består av föreläsning varvat med övningar och gruppdiskussioner och syftet är att ta matchen för en inkluderande idrott! Välkommen ut på spelplanen.
Vi vet att idrott och motion förbättrar vår fysiska och psykiska hälsa. Idrotten kan vara en frizon och ett sammanhang där vi blir stärkta, känner gemenskap och utvecklas. Idrottslivets vision är att alla som vill ska kunna vara med utifrån sina egna förutsättningar.
Idrottsvärlden kan också vara exkluderande. Normer, jargonger, omklädningsrum och tävlingsregler innebär att alla inte kan vara delaktiga utifrån sina egna förutsättningar.
Många hbtq+ personer utestängs, slutar idrotta eller blir utsatta på olika sätt. Transpersoner är särskilt utsatta i och med den binära könsuppdelningen i manlig och kvinnlig idrott, men även homo- och bisexuella påverkas av den starka heteronormativiteten som finns inom många idrotter. Hur kan vi skapa en inkluderande idrott för alla?

Dag: fredag den 27 augusti
Tid: kl.1400-1600

Länk och praktisk information skickas i bekräftelsemailet i samband med anmälan. Du anmäler dig här.

Du som deltog under Dagen mot diskriminering i Linköping eller Norrköping under 2020 kan gärna medverka igen för att fräscha upp minnet och få delvis ny kunskap. Innehållet i workshopen kombinerar material från båda dagarna.

Välkommen!

Just nu på agendan

Inga event hittades.