Fortsätt att göra din röst hörd även efter valet!

För några dagar sen gjorde många sin röst hörd genom att gå och rösta. Nu när valrörelsen har passerat är det minst lika viktigt att som medborgare fortsätta ta plats, att inte tystna. Ett konstruktivt sätt är att engagera sig i vårt värdefulla föreningsliv.

Föreningslivet har haft en stor betydelse i demokratiseringen av vårt samhälle. Ideella föreningar bidrar fortsatt till utvecklingen av vår demokrati genom att vara en viktig arena för samtal och gemenskap och även en röstbärare för många människor. Detta viktiga arbete är helt avhängigt att det är många som väljer att engagera sig. Därför behövs du! Du har säkert en hjärtefråga, skulle vilja göra något men vet inte riktigt hur? Hitta din förening!

Föreningslivet ger dig möjligheten att träffa människor som brinner för samma frågor som du, och tillsammans kan vi påverka och göra skillnad på riktigt. Engagemang och organisering är viktigt och nödvändigt för att skydda och stärka vår demokrati. Var med du också!

Ghyslaine Nindorera, kommunikatör
Sandra Isaksson, ordförande

Byrån mot diskriminering i Östergötland

Du kan även hitta artikeln i Corren här

Eller i Norrköpings tidningar här

Upptäck våra senaste nyheter

Intervju med P4 Östergötland om rapporten ”Rasism i fotbollen”

Den 11 augusti hade byråns projektledare Ellen Söderström en intervju med P4 Östergötland för att berätta mer om vår rapport Rasism inom fotbollen.

12 augusti, 2022

 Rasism i fotbollen – En studie av upplevelser av etnisk diskriminering...

Rapporten "Rasism i fotbollen - En studie av upplevelser av etnisk diskriminering i fotbollen samt vilket juridiskt stöd utsatta har" har tagits fram inom ramen...

9 augusti, 2022

Nolltolerans mot rasism kräver konkreta insatser

Att läktarkulturen ibland kan vara grov är väl känt och ett problem i sig, men vuxna som står och skriker nedsättande uttalanden och rasistiska glåpord...

16 maj, 2022